Hvad må du have med med i håndbagagen? Tre ting at være opmærksom på

Annoncørbetalt indhold

Du skal ud og rejse, men det er noget tid siden, du sidst har været i lufthavnen. Derfor er du kommet i tvivl om, hvilke håndbagageregler der gælder, og hvad du skal have i kufferten. Derfor har vi her samlet tre ting, du skal huske på, når du pakker håndbagagen.

Ingen væsker – næsten altid

Den fejl mange gør, når de skal ud og rejse, er at de pakker en flaske vand eller en solcreme i håndbagagen. Det er ikke tilladt, og når man kommer til security vil disse ting blive fjernet, hvorefter man ikke kan få dem igen. Undtagelsen er dog, hvis du har dine væsker i små beholdere af maks 100 mL. Det kan f.eks. være, du har en parfume med – det må du kun, hvis den er i en beholder af maksimalt 100 mL. Samtidig skal alle dine væsker være i en lukket og forsejlet pose. Disse kan du nogle gange få at lufthavnspersonalet.

Ingen spidse genstande

En anden regel man skal overholde, når det kommer til håndbagage er, at man ikke må have skarpe genstande pakket i tasken. Betyder det så, at man ikke kan have en lommekniv med i sin håndbagage? Svaret til dette spørgsmål kan både være ja og nej. Nogle gange vil du opleve, at personalet lader dig komme igennem security med en lommekniv, fordi den anses for et redskab, og ikke som et våben. Men hvis du vil være på den sikre side, så pak den i din kuffert, og så er du helt sikker på, at du har den både før og efter din rejse.

Pak lidt medicin i håndbagagen

En tredje ting, som mange ikke er opmærksomme på, når de skal pakke bagage, er risikoen for ens kuffert ikke dukker op på destinationen. Hvis man er på medicin kan man derfor med fordel pakke medicin til et par dage i sin håndbagage. Så har man tid til at købe noget nyt eller vente på ens kuffert ankommer, inden for et par dage forhåbentligt. Husk at have din recept på dig, hvis personalet spørger ind til medicinen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *