Derfor skal du blive freelancer

Hvis du for alvor er ved at blive træt af arbejdet på kontoret fra klokken 8-16 hver eneste dag, kan du med fordel kigge nærmere på jobbet som freelancer. Det gælder især, hvis du savner fleksibilitet i hverdagen og eksempelvis har lyst til at kunne hente børnene fra skole tidligt en torsdag eftermiddag. I det følgende kan du få et overblik over de forskellige fordele ved at skifte arbejdspladsen ud med et hjemmekontor.

Du bestemmer selv dine arbejdstider

Som nævnt er en af de største fordele ved jobbet som freelancer, at du selv bestemmer over dine arbejdstider. Du har formentlig tit været frustreret over at skulle møde klokken otte en mandag morgen eller først gå hjem om fredagen klokken 16. Når du starter arbejdet som freelancer, kan du selv bestemme dit arbejdsskema og dermed lave plads til fritidsaktiviteter eller ærinder.

Der er ligeledes mulighed for at arbejde om aftenen på hjemmekontoret, efter at børnene er gået i seng. Hermed er der ro og fred til at arbejde en time eller to – og måske holde et telefonmøde med kunden fra USA. I forbindelse med planlægningen af arbejdsskemaet er det dog samtidig vigtigt at minde dig selv om, at arbejdsdagen stadig skal bestå af et bestemt antal timer, for at lønnen ikke daler i forhold til din stilling som lønmodtager. 

Eget valg af opgaver

Hvis du flere gange i løbet af arbejdsdagen tager imod opgaver, som du slet ikke har lyst til at give dig i kast med, kan du glæde dig til selv at bestemme over dine arbejdsopgaver som freelancer. Hermed er der rig mulighed for at vælge netop de arbejdsopgaver, som du synes er spændende og udfordrende inden for dit fagområde.

Dog skal det understreges, at du i starten af freelancerkarrieren ikke skal takke nej til for mange opgaver, da du dermed ikke får oprettet en stabil og fornuftig kundekreds. Når kunderne er kommet på plads, og du har vist, at du har en række gode evner, vil kunderne acceptere et nej og eventuelt komme med en mere spændende opgave senere i ugens løb.

Spændende muligheder

Drømmer du om at udføre arbejde for folk i udlandet, eksempelvis USA og Australien, kan dette sagtens lade sig gøre i dag. Takket være et fremragende internet har du mulighed for at kontakte diverse spændende folk inden for din branche og hermed byde spændende opgaver velkommen på arbejdsbordet derhjemme. Vær dog forberedt på et par timers arbejde om natten, hvis mødet med den australske kunde skal finde sted, mens han eller hun er på job. 

Et råd med på vejen: Husk økonomien 

Inden du beslutter dig for at lade freelancedrømmen gå i opfyldelse, skal du gøre dig bevidst om de økonomiske udfordringer, der findes i starten.

Sørg derfor for at kigge budgettet ordentligt igennem, og spar eventuelt lidt penge op i forbindelse med dit nuværende arbejde. Kan du ikke vente med at forlade skrivebordet på arbejdspladsen, har du dog også mulighed for at tage et forbrugslån. Tag derfor en snak med din lokale bankrådgiver, og hør omkring mulighederne for et lån, så du har en økonomisk sikkerhed i starten af freelancekarrieren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *