Vi låner på internettet

Danskernes forbrug i forhold til lån har taget et meget radikalt skifte, fordi nu er det ikke kun bankerne, som står for det – nej, de har fået hård konkurrence fra de mange online låneudbydere, vi valfarter til. Men hvorfor vælger vi bankerne fra, og hvad er fordelene ved lån online? Det ser vi nærmer på her i artiklen. 

Bankernes sikkerhedsstillelse udelukker folk 

Bankerne har mere eller mindre haft det, der kunne minde om monopol, hvorfor de altid kunne sætte så skarpe krav, at deres risiko nærmest ville være ikkeeksisterende, hvilket stadig er tilfældet af og til. De vil altid have pant i noget, som der kan realiseres, hvis låntageren skulle gå hen ikke og kunne betale. Denne sikkerhed betyder dog, at de afskriver nogle personer, fordi det er langt fra alle, der har noget af værdi. Den nye på arbejdsmarkedet eller den studerende vil sjældent kunne tilbyde noget, og derfor bliver de afskrevet. 

Låneudbyderne online er i langt højere grad risikovillige, hvilket betyder, at der uanset beløbets størrelse ikke skal stilles sikkerhed for lånet. Dermed kommer de selvfølgelig i klemme, hvis en person pludselig ikke kan betale tilbage. De risikosikrer sig derfor med lidt højere renter, hvorfor de tjener bedre på deres lån, end bankerne gør det. Men de udelukker nærmest ingen, og derfor har de i øjeblikket en voldsom vækst. 

Penge kommer hurtigt på kontoen 

I banken er der tendens til, at processerne er lidt langsommere. Typisk er der en indledende samtale, som allerede i sig selv kan trække lidt ud. Når vi låner online, er det ikke tilfældet, fordi her er der ingen samtale, og så snart du er godkendt, vil du modtage pengene på din konto, og sker det ikke på dagen, så sker det dagen efter. Det går altså markant hurtigere, og derfor er online lån eminente, hvis der kommer uforudsete regninger eller lignende, som kræver en hurtig reaktion. 

Ikke mange krav

Banken har historisk ry for at stille mange krav, som er noget de selv stiller, men samtidig er det noget, de er pålagt af lovgivningen. Dog er situationen en helt anden online, fordi her skal du blot være fyldt 18, have et gyldigt NemID, være bosat i Danmark samt have bankkonto her, og så skal du helst ikke være at finde i RKI eller debitorregisteret. Opfylder du de simple krav, er du altså klar til at låne penge. 

Vi låner meget på nettet, og det er ikke umiddelbart noget, vi stopper med i fremtiden, hvis bankerne ikke ændrer noget. Vil du se et eksempel på en online låneudbyder, kan du klikke her https://kassekreditten.dk/. På denne side kan du finde dit næste lån, men du kan også læse mere om dine muligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *